Hoe de stroom van negatieve gedachten te stoppen

Als u, net als veel mensen, de neiging heeft om aan negatieve gedachten te worden opgehangen, is het de moeite waard om eeuwenlang een eenvoudige, maar effectieve manier te proberen, voorgesteld door een psychotherapeut en boeddhistische beoefenaar David Altman.

Of we het nu leuk vinden of niet, maar van tijd tot tijd worden we allemaal opgehangen aan negatieve gedachten. De innerlijke stem begint ons plotseling te herhalen dat we niet slim genoeg, succesvol zijn of zo moeten worden en zo ..

Pogingen om aan deze gedachten te ontsnappen of te ontkennen, nemen te veel energie. De mentale oorlog met hen kan voor onbepaalde tijd worden gevoerd, maar uiteindelijk zullen ze terugkeren en nog meer onaangenaam en opdringerig worden.

De psychotherapeut en in het verleden Boeddhistische monnik Donald Altman schreef verschillende bestsellers, waarin het helpt om de oosterse praktijken van bewustzijn te gebruiken bij het werken met de meest voorkomende problemen waarmee we worden geconfronteerd, mensen van Western.

In het bijzonder stelt hij voor om de strategie van “goede oude jiu-jitsu” toe te passen en negatieve gedachten op zijn kop te zetten met behulp van een eenvoudige actie. Deze mentale oefening kan één woord worden genoemd – dankbaarheid.

“Als je uit dit woord slaapt, laat me dan dit onderzoek meenemen dat je misschien verbaast”, schrijft Altman.

Deze studie toonde aan dat de regelmatige dankbaarheid zeer effectief is en leidt tot de volgende resultaten:

 • Het niveau van tevredenheid met het leven neemt toe,
 • Vooruitgang wordt waargenomen bij het bereiken van persoonlijke doelen,
 • Het stressniveau wordt verlaagd, de depressieve stemming wordt minder uitgesproken,
 • Jongeren vergroten de aandacht, enthousiasme, doorzettingsvermogen en het vermogen om zich te concentreren,
 • Het wordt gemakkelijker om sociale contacten te onderhouden, de bereidheid om te helpen en anderen te ondersteunen neemt toe,
 • De focus van de aandacht en het meten van succes wordt overgedragen van materiaal naar spirituele waarden, het niveau van afgunst van anderen is verlaagd

  https://www.kataee.com/2021/10/11/transfender-going-out-with-started-various-other/

  ,

 • Een goed humeur duurt langer, een gevoel van verbinding met andere mensen ontstaat, een blik op het leven wordt optimistischer,
 • Bij patiënten met neuromusculaire ziekten verbeteren de kwaliteit en de duur van de slaap.

Jerry’s verhaal

Altman noemt al deze resultaten alleen het topje van de ijsberg. Praten over de positieve gevolgen van de praktijk van dankbaarheid, noemt de therapeut als een voorbeeld van zijn cliënt, Jerry.

Jerry had een moeilijke gezinssituatie: zijn grootvader viel regelmatig in psychiatrische ziekenhuizen en zijn moeder kreeg de diagnose acute depressie. Dit zou Jerry’s emoties en een categorische beschrijving van mezelf niet kunnen beïnvloeden: “Ik heb een genetische neiging tot depressie, en ik zal hier niets mee leiden”.

De psychotherapeut suggereerde dat Jerry Daily Practice of Dankitude, en na een tijdje beide significante positieve veranderingen in de geest opmerkten en in het leven van een man, die uiteindelijk de hoeksteen werd van veranderingen in zijn perceptie en houding ten opzichte van de gebeurtenissen in het leven.

Altman herinnert zich de dag dat zijn cliënt zei: “Ja, ik heb depressieve periodes, maar ik weet hoe ik ermee kan omgaan met behulp van de praktijk van dankbaarheid”. In deze woorden was er veel meer vertrouwen en optimisme dan voorheen, en een dergelijke positieve dynamiek werd grotendeels mogelijk te wijten aan de verworven dankvaardigheden.

De praktijk van bewust aandacht

De praktijk van dankbaarheid traint ons aandacht, en op een zeer specifieke manier. We richten ons bijvoorbeeld vaak op het feit dat het in ons leven gemist wordt of fout gaat, we vergelijken onszelf met de rest. Maar in onze kracht om de aandacht te richten op het goede en mooie dat ons overkomt of wat ons omringt.

Waarom is het zo belangrijk? Als we opmerken waar je dankbaar voor kunt zijn, cultiveren we een andere benadering van het leven en verschillende situaties. Op zijn beurt verandert dit niet alleen de richting van het denken en het gedrag, maar helpt ook om een ​​ondersteunende, levensbevestigende gewoonte van de toekomst te vormen.

Blijf hier en nu

We zijn gewend om veel tijd door te brengen in verwachtingen om rond te dwalen op internet, sportprogramma’s, entertainment-tv-shows te bekijken, enzovoort. Dankbaarheid katapult ons op dit moment letterlijk, omdat het actieve betrokkenheid nodig heeft. We moeten gewoon in het huidige moment zijn om te voelen wat we kunnen zeggen, bedankt.

Dit geeft een gevoel van een sterkere verbinding met de realiteit en een optimistische kijk op het resultaat van onze acties. Dankbaarheid helpt om stabiliteit te krijgen, omdat we ons richten op positieve momenten.

Drie eenvoudige manieren om dankbaarheid te oefenen

Degenen die geïnteresseerd zijn in deze praktijk, Donald Altman geeft vrij specifieke aanbevelingen.

een. Wijs en formuleer nu, waarvoor u dankbaar bent. Bijvoorbeeld: “Ik ben dankbaar voor _____, omdat _____”. Het nadenken over de redenen voor dankbaarheid helpt om dieper in dit onderwerp te duiken.

2. Maak een lijst van uw dank gedurende de dag. Krijg een mok met de inscriptie “dankbaarheid” en zet daar een munt voor elk bewustzijn van dit gevoel. Of schrijf een paar woorden op een klein stukje papier over wat je wilt zeggen, bedank je. Controleer aan het einde van de week de Piggy Bank en merk op hoeveel dank je hebt verzameld.

3. Verdeel je gevoelens met anderen. Vertel ze over oefening en wat je klaar bent om deze dag te bedanken. Dit is een geweldige manier om de communicatie met anderen te versterken.

Probeer dit een week te doen, maar herhaal op verschillende dagen niet dezelfde dankbaarheid. Richt je bewuste aandacht in de positieve richting, en je zult zien hoeveel in je leven is dat je bedankt wilt zeggen.